Söndag 1 december – Årets julklapp 1996

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 1996 var internetpaketet. I dagens uppkopplade samhälle är spam mer regel än undantag. Inkorgar fylls till bredden av fejkade mail i syfte att komma över personlig information och att sprida virus. Vilket ansvar bär en anställd som orsakar sin arbetsgivare skada genom att klicka på ett sådant mail? Om den anställde öppnar jobbmailet på sin privata telefon, kan arbetsgivaren lastas för skada som ett virusmail orsakar?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern