Fredag 20 december – Årets julklapp 2015

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2015 var robotdammsugaren. Automatiserade processer förväntas bli allt mer närvarande framöver, till exempel i samband med rekrytering. Samtidigt som en automatiserad rekrytering kan effektivisera processen och motverka diskriminering triggas andra hänsynstaganden, såsom dataskyddsfrågor och rätten till manuell prövning. Vilka krav ställer GDPR på automatiserade processer och hur ska man som arbetsgivare förhålla sig till det? Hur länge får uppgifter som inhämtas i en rekryteringsprocess sparas och kan en arbetssökande samtycka till personuppgiftsbehandling?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern