Torsdag 19 december – Årets julklapp 2014

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2014 var aktivitetsarmbandet. Forskningen är tydlig: stillasittande är skadligt för hälsan och personer som sitter mycket i sitt yrke bör flera gånger under sin arbetsdag säkerställa att de rör på sig. Är det arbetsgivarens ansvar att säkerställa att så sker eller räcker det med att möjliggöra för den anställde att ta en aktivitetspaus? Behöver sådana pauser schemaläggas? Och ska dessa nödvändiga pauser då räknas som arbetstid eller rast?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern