Onsdag 18 december – Årets julklapp 2013

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2013 var råsaftcentrifugen. Vad juicen bör innehålla för att nå bästa hälsoresultat finns det otaliga åsikter om. På samma sätt kan uppfattningen om hur verksamheten i ett bolag ska bedrivas och vilka beslut som fattas gå isär. Även om arbetsgivaren har rätt att besluta om sin verksamhet måste vissa beslut ibland föregås av fackförhandling. När måste arbetsgivaren kalla till sådan förhandling och vad händer om parterna inte kommer överens? Finns det situationer då arbetsgivaren måste förhålla sig till fackets åsikt inför en planerad åtgärd?  

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern