Tisdag 17 december – Årets julklapp 2012

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2012 var hörlurarna. Allt fler bolag väljer att bedriva sin verksamhet i öppet kontorslandskap, vilket kan föra med sig såväl ekonomiska fördelar som ökad gemenskap bland personalen. Samtidigt visar forskning att det kan minska effektiviteten och öka stressnivån hos de anställda. För att lösa det problemet erbjuder vissa arbetsgivare brusreducerande hörlurar, men är det ett krav? Kan anställda åläggas att stå den kostnaden själva? Kan arbetstagaren kräva ytterligare åtgärder och hur långt sträcker sig skyldigheten att anpassa arbetsplatsen efter varje anställds individuella behov?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern