Tisdag 3 december – Årets julklapp 1998

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 1998 var dataspelet. Allt fler arbetsgivare tillhandahåller datorer till sina anställda, som i viss utsträckning får användas för privat bruk. Men var går gränsen? Om bolaget inte har en tydlig policy för hur utrustningen får användas, vad gäller då? Och skulle det ens vara tillåtet att helt förbjuda privat användning av arbetsgivarens utrustning? 

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern