Onsdag 4 december – Årets julklapp 1999

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 1999 var boken. Oavsett bransch tas det inom många olika företag fram stora mängder tryckt material, såsom instruktionsmanualer, föreläsningspresentationer, faktasammanställningar och marknadsföringsbroschyrer. Vem äger det, är det arbetsgivaren eller arbetstagaren? Kan en arbetsgivare nöja sig med det skydd som lagstiftningen erbjuder eller måste man särskilt avtala om sådant? Var går gränsen för vad som anses vara skapat inom ramen för anställningen och vad kan en anställd kräva att få ta med sig när anställningen upphör?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern