Torsdag 5 december – Årets julklapp 2000

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2000 var DVD-spelaren. Även om DVD-skivan nog i hög utsträckning spelat ut sin roll lagrar företag idag mycket av sin information på andra bärbara medier. Hur säkerställs att de inte hamnar i orätta händer? Är det tillåtet att förbjuda anställda att ta med sig arbetsmaterial hem? Och hur funkar USB-stickor med information på vift med reglerna om personuppgiftsbehandling i GDPR? Har företag verkligen full kontroll över sina uppgifter?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern