Fredag 6 december – Årets julklapp 2001

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2001 var verktyget. Många företag är generösa med att låna ut både verktyg och större maskiner till sina anställda att nyttja på fritiden. Ofta är det fråga om dyrbar utrustning. Hur stor är risken att det skulle ses som en skattepliktig förmån? Om det skulle ses som en förmån, vilka kostnader skulle det innebära för den anställde personligen och för bolaget? Vilka åtgärder skulle ett bolag kunna vidta om en anställd utan lov lånar hem utrustning? Spelar det någon roll om det finns en skriftlig policy? 

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern