Söndag 8 december – Årets julklapp 2003

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2003 var mössan. När vintersäsongen står för dörren kommer även klagomål om kontorstemperatur som ett brev på posten. Och även om nog få anställda tvingas ha mössa på sig på jobbet ställer vi oss frågan, vad är egentligen en acceptabel inomhustemperatur? Vad säger de arbetsmiljörättsliga reglerna? Kan en arbetsgivare kräva att anställda har varmare kläder än vanligt eller måste man vidta andra åtgärder? Vilka möjligheter har anställda att låta bli att gå till jobbet med hänvisning till en för låg temperatur utan att drabbas av arbetsrättsliga konsekvenser?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern