Tisdag 10 december – Årets julklapp 2005

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2005 var pokersetet. Även om de allra flesta kan hantera sitt spelande finns det tyvärr ändå vissa som utvecklar ett missbruk. Att en arbetsgivare har ett långtgående rehabiliteringsansvar för sina anställda står klart. Men berör det även en anställd som hamnat i ett spelmissbruk? Det förs för närvarande också diskussioner där en del menar att rehabiliteringsskyldigheten bör utvidgas, till att exempelvis också omfatta missbruk av illegala substanser. Var bör gränsen dras? Måste det finnas en koppling till anställningen?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern