Torsdag 12 december – Årets julklapp 2007

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2007 var GPS-mottagaren. Allt fler företag inom olika branscher övervakar sina anställda med positioneringsteknik. Under vilka förutsättningar är det egentligen tillåtet och kan man som anställd vägra att låta sig övervakas? Vad får informationen användas till och vem får ta del av den? Har en arbetsgivare alltid rätt att veta var en anställd befinner sig under arbetsdagen?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern