Fredag 13 december – Årets julklapp 2008

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2008 var en upplevelse. Många företag bjuder sina anställda på kick-off events med alla möjliga typer av våghalsiga upplägg. Ingår det i en anställds arbetsplikt att närvara vid ett sådant tillfälle? Om inte, måste den anställde motivera sin frånvaro? Och hur ligger det egentligen till med de event som förläggs utanför ordinarie arbetstid?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern