Lördag 14 december – Årets julklapp 2009

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2009 var spikmattan. Många företag erbjuder sina anställda friskvårdsbidrag, men vad som omfattas av det begreppet är alltid inte klart. Vem är det egentligen som avgör vad som omfattas av bestämmelserna om friskvård? Kan olika arbetsgivare göra olika bedömningar eller är det helt en skattemässig fråga? Och vad händer om man gjort fel i sin bedömning – under vilka förutsättningar kan en anställd bli återbetalningsskyldig och vilka konsekvenser kan det medföra för arbetsgivaren?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern