Söndag 15 december – Årets julklapp 2010

Nedräkningen till julafton är igång och därmed också förberedelserna inför årets julklappsinhandling. Som inspiration inför de stundande köpen har vi i 2019 års adventskalender sammanställt årets julklapp* de senaste 24 åren, givetvis med en arbetsrättslig touch!


Årets julklapp 2010 var surfplattan. Vi ser allt fler företag som erbjuder sina anställda inte bara mobiltelefoner och laptops utan även surfplattor, dels för att underlätta arbetet men även i stor utsträckning för att öka tillgängligheten. En del länder har redan lagstiftat om obligatorisk vilotid från uppkoppling. Är det något som är (eller borde vara) föremål för diskussion även i Sverige? Hur ska arbetsgivare uppfylla sitt arbetsmiljöansvar när den faktiska arbetstiden inte går att avgränsa och hur anpassad är den svenska lagstiftningen till EU-reglerna om dokumentation kring arbetstid?

Vill du veta mer om hur reglerna fungerar utanför julklappsutdelningen? Hör av dig till Hannes Snellmans arbetsrättsgrupp.


* Årets julklapp utses årligen av HUI Research AB.


Gå tillbaka till adventskalendern | Prenumerera på adventskalendern